MATT WHITBY

P H O T O G R A P H Y

LIFESTYLE

Last ned Midtuketur, PDF

FULLMÅNETUR

Svalbard 2016

19. til 22. februar

 

Turopplegg

 

Fredag

Ankomst Svalbard lufthavn onsdag formiddag.Det første møte med Spitsbergen. Legg merke til en kraftig bamsefar som ønsker velkommen!

 

En kort tur inn til Longyearbyen og lunsj, gjennomgang av turopplegget og påkleding av skuterklær. Så legger vi i vei mot Tempelfjorden som ligger ved utløpet av Von Post breen. Fjorden har fått sitt navn fra Tempelfjellet som ligger majestetisk som et tempel ved innseilingen til fjorden. Her satser vi på at Basecamp har frosset inne en båt hvor vi kan tilbringe natten. Ved klarvær byr kvelden på fullmåne og spektakulære omgivelser. Kanskje en pils på dekk i 20 minus grader og fullmåne før en nyter en nydelig middag i en særegen atmosfære.

 

Torsdag morgen starter vi innover fjorden mot Von Post. Breen er et mektig syn der den tårner seg opp og vokser og vokser jo nærmere en kommer.  Er vi heldig ser vi sel på isen, kanskje noen bjørnespor eller hvem vet, kanskje kongen av arctis selv viser seg.

Senere setter vi kursen tilbake mot Longyearbyen hvor vi sjekker inn på Marianns Polarrigg for overnatting. Riggen er et fargerikt alternativ på Svalbard som viser en kreativitet, pionerånd og personlig preg som har kjennetegnet Svalbard gjennom tidene. Stedet har en særpreget vinterhage og kan by på førsteklasses mat i en lun atmosfære. Det blir forhåpentligvis tid til å sjekke ut vinterhagen før middag.

 

Fredag kan en rekke litt shopping, kanskje en tur på Nordpolet, eller Svalbard museum, før det er tid for hjemreise og å forlate Svalbard, mange minner rikere.

 

Et kort opphold på øya gir mange opplevelser i mektige omgivelser. La inntrykkene synke inn, kjenn polarbasillen herje i kroppen og føl lengselen etter å komme tilbake.

 

Ta kontakt for turopplegg.

Tom Haugen, mob. +47 90793104

 

Pris turopplegg fra kr. 9500.- pr. person i dobbeltrom (fly,overnatting forpleining)

(drikkevarer ikke inkludert.) PS. Forbehold om endringer av flypriser.