KICKOFF

SVALBARD

“KickOff”

Svalbard 2016 ,mars

9.-11. / 14.-16. / 16.-18

 

Alternative turopplegg

 

Vi syr sammen turopplegg etter ønske. Store og små grupper.

 

Barentsburg, den russisk bosettingen. De fleste har hørt navnet. Det var tidligere enkel russisk stil, men hotellet har de senere årene vært gjenstand for oppussing og fremstår nå langt mer moderne. Maten har også bedret seg. Stedet ligger i et vakkert turområde og har en nydelig utsikt mot vest.

Skuterturen går i vekslende terreng og er en flott opplevelse. I Barentsburg kan en velge å overnatte eller spise lunsj før turen går videre.

 

Isfjord Radio eller Kapp Linne. Stedet er en gammel stasjon for tele- og radiokommunikasjon. Tidligere var stasjonen bindeledd for kommunikasjon med fastlandet. Stasjonen er nå nedlagt som radiostasjon men her tilbyes nå

komfortabel overnatting og nydelig mat med rause porsjoner. Stedet er veldrevet og med en beliggenhet og atmosfære som gjør stedet veldig spesielt.

 

Opplev Tempelfjorden som ligger ved utløpet av Von Post breen. Fjorden har fått sitt navn fra Tempelfjellet som ligger majestetisk som et tempel ved innseilingen til fjorden. Breen er et mektig syn der den tårner seg opp og vokser og vokser jo nærmere en kommer.  Er vi heldig ser vi sel på isen, kanskje noen bjørnespor eller hvem vet, kanskje kongen av arctis selv viser seg.

Her kan vi også besøke seilskuta Norderlicht.  Dette er en prektig skute som hvert år fryses inne i Tempelfjorden. Båten er svært koselig og med en gjestfri betjening. Lugarene er komfortable og koselige. Kanskje en pils på dekk i 20

minus grader før en nyter en nydelig middag i en særegen atmosfære.

Eller kanskje en god lunsj før turen går videre.

 

Eller hva med en fraflyttede byen Pyramiden. Russerne har startet oppussing og tilbyr kost og losji på Hotell Tulipan. Der tilbyr de både nyoppussede rom og også gamel russisk standard. Pyramiden er et godt utgangspunkt for skutersafari i et svært avsidesliggende område. Her er lite ferdsel og en vill vakker natur.

Det kan også være mulig å komme til Kap Thordsen, eller også kalt «svenskehuset», etter svensken Nordenskiöld som fikk huset bygget.

Her døde 17 fangstfolk vinteren 1876 under ufrivillig overvintring.

 

Dette er noen av alternativene. Selve opplevelsen av å ferdes og være tå tur i dette storslagne landskapet er overveldene.

 

Ta kontakt for turopplegg.

Tom Haugen, mob. +47 90793104

 

Pris turopplegg fra kr. 7500.- pr. person i dobbeltrom (fly,overnatting forpleining)

(drikkevarer ikke inkludert.) PS. Forbehold om endringer av flypriser.