SVALBARD

MIDTUKE

“Midtuketur lang”

Svalbard 2016

11. - 15. April

 

Mandag

Ankomst Svalbard lufthavn mandag formiddag.Det første møte med Spitsbergen. Legg merke til en kraftig bamsefar som  ønsker velkommen!

 

En kort biltur til Marianns Polarrigg. Dette er et fargerikt alternativ på Svalbard som viser en kreativitet, pionerånd og personlig preg som har kjennetegnet Svalbard gjennom tidene. Stedet har en særpreget vinterhage og kan by på førsteklasses mat i en lun atmosfære. Her spiser vi lunsj og har vi en gjennomgang av praktiske rundt

turopplegget.  Mulighet for «shopping» før vi forlater Longyearbyen og rigger oss for skutertur mot Barentsburg, den russisk bosettingen.

De fleste har vel hørt navnet. Det var tidligere enkel russisk stil, men

hotellet har de senere årene vært gjenstand for oppussing og fremstår nå langt mer moderne. Maten har også bedret seg. Stedet ligger i et vakkert turområde og har en nydelig utsikt mot vest. Her sjekker vi inn på hotellet før vi spiser middag og en rolig aften.

 

Tirsdag er tiden for safari i Svalbards fascinerende natur. Vi forsøker å starte tidlig og benytter hele dagen. Vi spiser lunsj i felt og returnerer Barentsburg før kvelden og middag på hotellet.

 

Onsdag sjekker vi ut fra Barentsburg og pakker igjen sledene før vi legger i vei mot Isfjord Radio, eller Kapp Linne. Stedet er en gammel stasjon for tele- og radiokommunikasjon. Tidligere var stasjonen bindeledd for kommunikasjon med fastlandet. Stasjonen er nå nedlagt. Området er svært naturskjønt og stedet innbydende og veldrevet. Det tilbyes både komfortabel overnatting og nydelig mat med rause porsjoner. Vi spiser lunsj på Isfjord før vi returnerer Longyearbyen.

Vel  fremme i Longyearbyen sjekker vi inn på Marianns Polarrigg for overnatting. Det blir forhåpentligvis tid til å sjekke ut vinterhagen før middag.

 

Torsdag kan en rekke litt shopping, kanskje en tur på Nordpolet, eller Svalbard museum som absolutt kan anbefales. Dagen benyttes etter eget ønske i Longyearbyen.

 

Fredag er det tid for hjemreise og å vende tilbake til fastlandet.

Vi forlater Svalbard mange minner rikere. Et kort opphold på øya gir mange opplevelser i mektige omgivelser. La inntrykkene synke inn, kjenn

polarbasillen herje i kroppen og føl lengselen etter å komme tilbake.

 

Ta kontakt for turopplegg.

Tom Haugen, mob. +47 90793104

 

Pris turopplegg fra kr. 15000.- pr. person i dobbeltrom (fly,overnatting forpleining)

(drikkevarer ikke inkludert.) PS. Forbehold om endringer av flypriser.